Gümüşhane Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Torul Kalesi
GümüÅŸhane ili Torul ilçesinin doÄŸu tarafında Torul Kalesi bulunmaktadır. Torul Kalesi veya Arsada Kalesi yer almaktadır. Kale günümüzde harabe durumda iken haberleÅŸme için kullanılan ateÅŸ kulesi olarak inÅŸa edilmiÅŸtir. Kapı doÄŸu daki yüksekliÄŸi yaklaşık 200M olmaktadır. Duvar örgüleri doÄŸal kaya renginde ve moloz taÅŸ ile düzgün yonu taÅŸtan yapılmıştır. Duvar örgü yükseklikleri, 3 ile 5M arasında deÄŸiÅŸen, kireç harçlar ile birleÅŸtirilmiÅŸtir.
İkizevler Kent Müzesi
İkizevler Kent Müzesi, 2006 yılında ziyarete açılarak GümüÅŸhane ili kültürel mirası özelliÄŸine sahip olmaktadır. GümüÅŸhane ilinde etnografik ve arkeolojik eserler bulunmaktadır. İkizevler Kent Müzes, üç kattan oluÅŸmaktadır. Müzenin içerisinde 1066 eser ziyaretçilerine sergilenmektedir.
Kov Kalesi
GümüÅŸhane merkezinin 22KM güneydoÄŸusunda Kov Kalesi yer almaktadır. Bir kayanın üzerine 130M yüksekliÄŸinde, doÄŸu-batı eksenine inÅŸa edilmiÅŸtir. Kalenin yatay uzunluÄŸu 70M, rakımı 1630M olmaktadır. Kov Kalesi, iç duvarları 90CM, pürüzlü yöre taÅŸlarından yapılmıştır. Dış duvarlar ise 150CM kalınlığına sahiptir.
Duvarların köÅŸe tarafındaki taÅŸların yapımında ise düzgün yontma taÅŸ, iç kale güney cephesi yapımında moloz taÅŸ kullanılmıştır. İç kalenin güney cephesi yapımında moloz taÅŸ kullanılmıştır. Dış ve iç kale yüzeyi kireç ve kumla saÄŸlamlaÅŸtırılmıştır. Sur duvarı köÅŸeli, üçgen ve yuvarlak burçlar ile desteklenmiÅŸtir.
Trabzon İmparatoru III. Aleksios tarafından 1361 yılında Bayburt, akınlara karşı koymak amacıyla yapıldığı bilinmektedir.
Canca Kalesi
Orta ÇaÄŸ Bizans İmparatoru I. Justinianus, bölgeye hâkim olmakta ve Tzaniler tarafından yapılmıştır. GümüÅŸhane, batısında kayalık alan üzerinde Canca Kalesi inÅŸa edilmiÅŸtir. 1530M yükseklikte yuvarlak olarak inÅŸa edilmiÅŸ ve kale moloz taÅŸ kaplı olmaktadır. DoÄŸu - Batı ekseninde inÅŸa edilen kalenin giriÅŸi batı tarafında bulunmaktadır. Üç bölümden oluÅŸan kale, 1,5 metre kalınlığında burçlarla desteklenmiÅŸtir. Sur içinde 4.1 x 4.1 metre ölçülerinde saÄŸlam sarnıç mevcuttur.
Kalenin içindeki kapıyla doÄŸu kısmına geçiÅŸ yapılabilmektedir. Kalenin kuzeyinde gözetleme kulesi bulunmaktadır. Kule, yazılı kaynakların ÅŸapel olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Kalenin duvarları freskolarda ,Hristiyan azizlerin tasvir edildiÄŸi düÅŸünülmektedir. Kalede ayrıca günümüzdekilerden farklı mermi sistemi, gülle, pipo, sikke, amphora, seramik parça, pithos ve dört farklı tandır baÅŸta olmak üzere 500 eser bulunmaktadır. İskender ve Evliya Çelebi, Philikos'un bölgedeki gümüÅŸ madenleri bulmasıyla onarılarak GümüÅŸhane ilinin önemini artırmıştır.
Santa Harabeleri
GümüÅŸhane merkezine yaklaşık 82KM mesafedeki Santa Harabeleri, YaÄŸmurdere Bucağı Dumanlı Köyü sınırlarında bulunmaktadır. Santa, Yanbolu Dere vadileri oluÅŸarak birbirinden ayrılmış üç ayrı yamaç üzerine kurulmaktadır.
Fatih Sultan Mehmet Dönemi 1461 - 1476 yılları arasında Trabzon ve DoÄŸu Karadeniz bölgesiyle Santa, fethedilmiÅŸ ve Osmanlı İmparatorluÄŸu topraklarına dâhil edilmiÅŸtir. Havzada mevcut demir, kurÅŸun ve çıkarılan gümüÅŸ madenleri olmaktadır. Verimli ÅŸeklide iÅŸletilmesine baÄŸlı olarak 16. Ve 18. Yüzyıl arasında bölge önemli derecede geliÅŸerek ekonomik rahatlığa kavuÅŸmuÅŸtur. Bölgede Santa yerleÅŸimleri madenlerinin etkisi, gümüÅŸçülük ve demircilik önemli sanat dalı kabul edilmektedir.
Madenler iÅŸletildiÄŸi dönemde bölgedeki çevre köy ve illere, yoÄŸun olarak Ortodoks Hristiyan(Rum) Osmanlı vatandaÅŸları göç etmiÅŸlerdir. Bu göç ve rahatlık madenlerin kapanması ile 18. ve 19. Yüzyıl da sosyal ve idari sorunların yaÅŸanmasına neden olmuÅŸtur. 1500 ile 1800 yılları arası önemli maden yerleÅŸimi, bölgenin 1923 yılındaki nüfusun deÄŸiÅŸmesiyle ile boÅŸaltılmıştır.
Bu deÄŸiÅŸme ile Santa bölgesi toplanma yeri olarak kullanılmıştır. DeÄŸiÅŸme sonrası boÅŸaltılan bölgedeki atıl arazi ve binalara çevre köy sakinleri yerleÅŸmiÅŸtir. Santa bölgesi dini, ticari ve kültürel önem taşıyarak günümüzde Arkeolojik ve DoÄŸal Sit Alanı olmaktadır.
Krom(Kromni) Vadisi Antik Kenti
GümüÅŸhane merkezinden 36KM kuzeyde, YaÄŸlıdere Köyü sınırları içerisinde Krom Vadisi yer almaktadır. Vadide 9 adet mahalle mevcuttur. Bu mahaller; ÇayıroÄŸlu, Düzce, Evlice, SarıoÄŸlu, BaÅŸkapı, Gavanak ve Muhara olmaktadır. Vadideki ilk yerleÅŸim DoÄŸu Romalılar tarafından M.S. 6. Yüzyıl da olduÄŸu bilinmektedir. Krom Vadisi içerisinde yer alan anıtlar arasında 15 adet kilise, ÅŸapel, 1 adet kale ve 1 adet köprü bulunmaktadır.
Yunanca da Krom Vadisi sarp kayalık anlamına gelen Kromni, bölgenin eski Rum yerleÅŸimleri arasındadır.
Osmanlı kayıtlarında Kurum olarak adlandırılan Krom, bazı dil farklılıklarından dolayı Korom, Kurumli, Grom, Gorom olarak da anılmaktadır. GümüÅŸhane ilinin ipek yolu üzerinde bulunması ve bölgedeki maden kaynakları ile ekonomik açıdan zengin sayılmıştır. Bu dönem de çeÅŸitli ticaret kaynakları sayesinde göç alan bölge olmuÅŸtur. Krom Vadisi 3. derece Arkeolojik Sit alanı ve Rum yerleÅŸimci tarihi ile taÅŸ evler bulunmaktadır.
Satala / Sadak Antik Kenti
GümüÅŸhane ili Kelkit ilçesine 26KM, güneydoÄŸusunda ise Sadak Köyü MeÅŸe İçi daÄŸların doÄŸu eteÄŸindeki Antik Kent olma özelliÄŸine sahiptir. Aynı zamanda Fırat sınırını muhafaza amacıyla kurulmuÅŸ karakol kenti de olmaktadır. Roma Devri özelliÄŸini taşıyan kalıntılar yok denecek kadar az olmaktadır. Yüzeyde görünebilenler mezar, kale suru, su kameri ve steli hamamları mevcuttur. Asıl kent üzerinin büyük bir bölümüne bugünkü yerleÅŸim alanı kurulmuÅŸtur.
DoÄŸuya doÄŸru 200M, kuzeye doÄŸru 400M uzayan surlarla çevrili dikdörtgen ÅŸekilde yerleÅŸim yeri olmaktadır. Surların büyük bölümü bugünkü konutların altında kalmıştır. Köyün 1MİL kadar güneyinde ise su kemerleri mevcuttur. 47 göz olduÄŸu söylenen su kemerleri, bugün ancak 4 gözü bulunmaktadır.
Paşa Hamamı
GümüÅŸhane merkezinde Süleymaniye Mahallesi Ulu Caminin güneyinde bulunmaktadır. Hamam duvarları tuÄŸla kalınlığı 0.50M olmaktadır. GeçmiÅŸ zamanlarda samanlık olarak kullanılan yapı Osmanlı Dönemi klasik hamam türüne benzetilmektedir. Tarihi bilinmemekle birlikte GümüÅŸhane Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları yapılarak günümüzde kullanılmaktadır.
İmera Manastırı(Aziz John Prodromos Manastırı)
GümüÅŸhane merkez ilçesine baÄŸlı Olucak köyünde İmera Manastırı yer almaktadır. 1350 yılında gotik tarzda inÅŸa edilmiÅŸ olan İmera Manastırı, 1859 yılında rahibe Roxane tarafından onarılmıştır. 2009 yılında 3. derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmiÅŸtir. Merkeze 38KM uzaklıktaki İmera Manastırı 2019 yılında 160 bin bütçe ile yenilenme yapılmıştır. İmera Manastırı kesme ve moloz taÅŸlarla yapılmış, üç nef ve üç apsis mevcuttur. Manastırın kapısındaki taÅŸ söve, üç kademeli friz ile süslenmiÅŸtir. Geometrik desenler, frizlerde üzüm salkımları ve stilize bitki motiflerine yer verilmiÅŸtir.
Karaca Mağarası
GümüÅŸhane Torul ilçesi Cebeli köyü içerisinde olmaktadır. Denizden 1550M yükseklikte Karaca MaÄŸarası yer almaktadır. Karaca MaÄŸarası içerisinde damlataşı ÅŸekiller, sarkıtlar, dikitler, sütunlar, org desenli duvarlar, maÄŸara çiçekleri, maÄŸara incileri ve traverten basamakları gibi doÄŸa harikası bir arada görülmektedir. Ayrıca maÄŸaranın havası solunum hastalığı gibi astım hastalığına iyi geldiÄŸi bilinmektedir.
Tomara Åželalesi
GümüÅŸhane ili Åžiran ilçesinde yer almaktadır. Kelkit Çayının kolu, Tomara Çayı vadisinde yer alan ÅŸelale özelliÄŸine sahiptir. Tomara Åželalesi adını çevrede yetiÅŸen yıllık Tomara(kaldirik) bitkisinden almaktadır.
Tomara Åželalesi eÄŸim dikliÄŸinden ötürü düÅŸen normal ÅŸelaleler gibi olmaması, eÄŸimli bir yüzeyden akışa geçiyor olmasıdır. Sular yamaçtan gür, karstik kaynak olarak çıkmaktadır. Åželale sularından 35M geniÅŸliÄŸinde, 15M yüksekten akarak Tomara Çayına karışmaktadır. Åželale suları doÄŸu kısmında 18M, orta kısmında 14M, batı kesiminde 22M düÅŸmektedir. Åželalenin dev kazanı yani gölü büyümemiÅŸtir.
Limni Gölü
GümüÅŸhane ili Torul ilçesinde Zigana köyüne baÄŸlı Limni Gölü yer almaktadır. 1999 yılında bugüne mesire alanı olan Limni Gölü, ilçe merkezine 20KM, GümüÅŸhane merkeze 45KM mesafede bulunmaktadır. Limni Gölü 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiÅŸtir. Çevresi ve yürüyüÅŸ yollarıyla 720.000 bin metrekarelik alana sahip olmaktadır.
TaÅŸköprü Yaylası
YaÄŸmurdere bucağı Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer almaktadır.TaÅŸköprü Yaylası, il merkezine yaklaşık 50KM mesafede bulunmaktadır. Yaylaya GümüÅŸhane-YaÄŸmurdere yol güzergâhından ulaşılmaktadır. 50KM mesafe yolun yaklaşık 40KM asfalt, geriye kalan 10KM yol stabilize olmaktadır. Yaylada özel sektöre ait bungalov tipi ev ve otelleri oluÅŸturarak konaklama tesisi bulunmaktadır.
Yayla günübirlik turizme müsait ve yeme içme tesisler yönünden oldukça müsaittir. TaÅŸköprü Yaylasın da alabalık tesisi, market, cami, otopark, kasap, kıraathane, fırın, lokanta, PTT ÅŸubesi, akaryakıt istasyonu, manav, çay bahçesi, futbol sahası ve oto tamirhanesi gibi tesisler mevcuttur.
Yayla içerisinde kar kayağı parkuru ile çim alanı olarak deÄŸerlendirilebilecek yerler bulunmaktadır. TaÅŸköprü Yaylası, çevresinde bulunmaktaki tarihi kalıntı, doÄŸa güzelliÄŸi, faunası ve flora zenginliÄŸi ile foto safari, video safari ve botanik turizmi için fazlasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı konumuna sahiptir.
Zigana Yaylası
GümüÅŸhane, Trabzon yolunun 50KM mesafe uzaklında yer almaktadır. Zigana Tünelini geçtikten sonra 3,5KM stabilize yolla ulaşılmaktadır. Zigana Yaylası 2032M yüksekliktedir. Anlamı yerel lehçelerde ‘’geçit'’anlamına gelmektedir. GümüÅŸhane ili Torul ilçesine baÄŸlı Zigana Köyü yaylası, elektrik, içme suyu, 800M teleski kayak eÄŸitimi tesisi ve telsiz - telefon haberleÅŸme sistemine sahip olmaktadır. Otel, lokanta, kır kahvesi, et lokantası, bakkal, kasap ve manav bulunmaktadır.
Kadırga Yaylası
GümüÅŸhane ili Kürtün ilçesi Süme köyü sınırlarında yer almaktadır. DoÄŸu Karadeniz Bölgesindeki en önemli OÄŸuz - Çepni kültürünün beÅŸiÄŸi olan Kadırga Yaylası merkez ilçeye 90KM mesafede bulunmaktadır. Yolun son 40KM kısmı stabilize yol olarak karşınıza çıkmaktadır.
Fatih Sultan Mehmet 1461 yılında Trabzon'u fetih etmeye giderken 1800 rakımlık Kadırga Yaylasın da namaz kıldığı söylenilen 556 yıllık açık hava Camii namazgâhı bu yaylada bulunmaktadır. Yaylada Osmanlı yiÄŸitlerinden ve Fatih'in tanıdığı ve sorması ile ÅŸehit düÅŸtüÄŸü öÄŸrenilen Kadir AÄŸa'nın mezarı da burada bulunmaktadır. Yayla adının bu kahramandan geldiÄŸi söylenmektedir.
Yaylada elektrik, telefon hizmeti, bakkal, manav, otel, lokanta, kır kahves, yeme, içme ve konaklama tesisleri mevcuttur. Kadırga Yaylasın da ÅŸenlikler her yıl Temmuz ayının 3. Cuma günü baÅŸlamaktadır. Her Cuma günü tekrarlanır ve yaz mevsimi boyunca devam etmektedir. Kadırga Yaylası görsel deÄŸerler açısından oldukça güzel olmaktadır.
TaÅŸköprü Köyü
TaÅŸköprü Yaylası adını, yayladan geçmekte olan, doÄŸu tarafında Erzurum Deresi, Karadeniz'e doÄŸru Yanbolu Deresi üzerindeki kesme taÅŸlardan yapılmış, TaÅŸköprü den alıyor olmasıdır. Fatih Sultan Mehmet, Trabzon seferine bu yolu kullanarak gittiÄŸi bilinmektedir. Karaca MaÄŸarası, Krom Antik Kenti güzergâhı kullanılarak TaÅŸköprü yaylasına ulaşılmaktadır.
Camiboğazı Yaylası
GümüÅŸhane merkezinden Torul Karaca MaÄŸarası istikametine doÄŸru devam ederek Krom Vadisine ulaşılmaktadır. Krom Vadisinden stabilize yol takip edilerek GümüÅŸhane merkezden CamiboÄŸazı Yaylasına 40 dakika sonra ulaşım saÄŸlanmaktadır.
Kazıkbeli Yaylası
GümüÅŸhane merkezine 100KM mesafede Kazıkbeli Yaylası bulunmaktadır. Her sene Temmuz ayının 3. Haftası Cumartesi ve Pazar günleri organizasyonlar yapılmaktadır. GümüÅŸhane ili Kazıkbeli Yayla Åženlikleri, yerel nesnelerin daha fazla kullanıldığı ÅŸenlik olarak ön plana çıktığını göreceksiniz.
Artebel Gölleri Tabiat Parkı
GümüÅŸhane ili Torul ilçesindeki 1998 yılında ilan edilen bölge tabiat parkıdır. Buzul çağında oluÅŸtuÄŸu düÅŸünülmektedir. Gülaçar köyü sınırlarında kalan beÅŸ tane göle ve göllerin aÅŸağısında kalan Artabel Deresine sahiptir. Artabel Tabiat Parkı, 15’ten fazla buzul gölü bulunmaktadır. Tarsun Ormanlarında bulunan göllerden birinin içinde ada mevcuttur. 5.859.000 metrekarelik alanı kaplayan tabiat parkı, kış aylarında soÄŸuk olmakla birlikte yaz aylarında sıcak ve kuru olmaktadır. Tabiat Parkı, 3.331M yüksekliÄŸiyle Abdalmusa Zirvesi olarak bilinmektedir.
Vank Köyü Kilisesi
GümüÅŸhane iline 6KM mesafede bulunmaktadır. Vank Köyü, XIX. Yüzyıl da yapılmış olan Vank Kilisesi bulunmaktadır. Kilisenin ortasında merkezi kubbe dikdörtgen planlı bazilikalı üslupta yapılmıştır. Batı ve güneye açılan iki giriÅŸe sahiptir. Bu yapı ÅŸekli kapalı Yunan Haçlı kiliseler ile bazilikalı planlı kiliselerin kaynaÅŸtırılmasından meydana getirilmiÅŸtir. Vank Kilisesinin narteks kısmı iki katlı olarak yapılmıştır. Güney cephesi 2. katta kilisenin dışındaki merdivenlerle çıkılan giriÅŸ bulunmaktadır.
Narteksin ön kısmı yuvarlak kemerle dışa açılmış, batı yönündeki ana giriÅŸ ise yuvarlak kemerli olarak dikdörtgen çerçeve içerisindedir. GiriÅŸ çevresinde üzüm salkımlarından oluÅŸan bitkisel süsleme mevcuttur. GiriÅŸin her iki yanında birer iniÅŸ yapılmıştır. Bu niÅŸler içerisinde fresk tekniÄŸinde bitkisel süslemeler yapılmıştır. İç mekân dört sütunla üç nefe ayrılmış, orta mekânın üstü kubbeli ve diÄŸer kısımlar tonozludur. Duvarlar kesme taÅŸtan, iç mekanda fresko süslemelerine sıkça rastlanmaktadır. İçten ve dıştan yapılan merdivenler düzgün ve kesme taÅŸtan diÄŸer kısımlar ise moloz taÅŸtan yapıldığı görebilirsiniz.
Zigana Kayak Merkezi
GümüÅŸhane iline 40KM ulaşım mesafesinde Zigana Kayak Merkezi bulunmaktadır. Zigana Geçidinin doÄŸusunda bulunan Kayak Merkezi, Zigana Geçidine 3KM uzaklıkta yer almaktadır. Rakımı 1900M ile 2500M arasında deÄŸiÅŸiklik göstermektedir. Bu kayak merkezinin büyük bir kısmı ormanlık alan ile kaplı olduÄŸu görülmektedir.
Kar kalınlığı ise 100CM ile 150CM arasında deÄŸiÅŸmekte ve bu kalınlığı sezon boyunca koruduÄŸu bilinmektedir. Kayak merkezi her sene yerli ve yabancı turistlere yıl içerisinde 150 bin kiÅŸiden fazla misafire ev sahipliÄŸi yapmaktadır. DoÄŸayla iç içe olan Zigana Kayak Merkezi, eÅŸsiz güzellikteki kayak merkezleri arasında yer almaktadır. Tesisin uzunluÄŸu 661M olmakta ve 843 kiÅŸi kapasitesine sahip bulunmaktadır.
Aydınlar Kilisesi
GümüÅŸhane ili Torul Atalar Köyü Aydınlar Mahallesinde bulunmaktadır. Aydınlar Kilisesi, ilçeye 27KM mesafede yer almaktadır. Duvarlar düzgün kesme taÅŸ ve moloz taÅŸtan inÅŸa edilmiÅŸtir. Üzeri ise beÅŸik çatılı olarak inÅŸa edilen Aydınlar Kilisesi, günümüze kadar saÄŸlam ÅŸekilde ulaÅŸtığını görebilirsiniz.
GiriÅŸi batı tarafında olan kilisenin hemen giriÅŸ kapısının üzerinde demir parmaklıklı 75 x 50CM ebatlarında ışıklandırma penceresi bulunmaktadır. DoÄŸusundaki cephede iki adet küçük parmaklı pencere olmakta ve güney kısmında ise üç adet 75 x 50CM ebatlarında ışıklandırma penceresi görülmektedir. Kilisenin tavanında ve duvarlarında fresk süslemeler mevcuttur. Sütunları bir birine baÄŸlayan orijinal gergileri halen günümüzde görebilirsiniz.
Çakırgöl Turizm Merkezi
GümüÅŸhane iline 35KM mesafede bulunmaktadır. Karaca MaÄŸarası - Krom Vadisi - Cami BoÄŸazı yol istikametinden ulaşım saÄŸlanmaktadır. Çakırgöl 2500M rakıma sahiptir. 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarafından, Çakırgöl Turizm Merkezi 874 hektar alanı ile "GümüÅŸhane Çakırgöl Kış Sporları Turizm Merkezi" olarak ilan edilmiÅŸtir.
Örümcek Ormanları
GümüÅŸhane ili Kürtün ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Merkeze 60KM Örümcek Ormanları ulaşım mesafesinde yer almaktadır. AÄŸaçların bulunduÄŸu bölgeye karayolu ile ulaşım saÄŸlanmaktadır. Avrupa'nın en yüksek köknarları(61,5M) ve Türkiye’nin en uzun ladinleri(57,6M) Örümcek Ormanların da yer almaktadır. Örümcek Ormanları ismini bölge ÅŸelaleleri, sık bitki örtüsü ve temiz havası ile görülmesi gereken gezilecek yerler arasında yerini almıştır.
GümüÅŸhane Ulaşımı için Tercih Edilen Firma Bilgisi?
Trabzon Havalimanı ve merkez de bulunan Araç Kiralama Trabzon ve Rent a Car Trabzon daki firmalar içerisinde Eco Oto Kiralama ÅŸirketi müÅŸterilerine hızlı ve güvenilir ulaşım saÄŸlamaktadır.
GümüÅŸhane, doÄŸa turizmi ve tarihi kültürünü keÅŸfetmek için Eco Oto Kiralama ÅŸirketinin günlük, haftalık ve aylık uzun dönem Araç ve Filo Kiralama hizmetleri tercih edilmektedir. Keyifli yolculuklarınızın baÅŸlangıcın da ve seyahatiniz süresince size yardımcı olması ile avantajlı olacaksınız.
Eco Oto Kiralama ÅŸirketinin segment araçları sayesinde tatilinizin konforlu geçmesine olanak saÄŸlayarak rahat etmeniz ön planda tutulmaktadır. Trabzon Havalimanı ve GümüÅŸhane ili ulaşım mesafesi 102KM olmakta ve 1 saat 40 dakika sürmektedir. Trabzon Oto Kiralama ve Trabzon Rent a Car firmaları içerisinde Eco Oto Kiralama ÅŸirketinin lüks, arazi-suv, sedan, hatchback Filo ve Araç Kiralama hizmeti sunmaktadır.
Eco Oto Kiralama hizmetlerinden yararlanmak ve takip etmek için https://www.ecootokiralama.com web sayfasını ziyaret edebilir ve göz gezdirebilirsiniz.
Size sadece seçin ve seyahatiniz tadını Eco Oto Kiralama ile çıkarın.
İletişim Bilgileri ;
İlginizi Çekecek Gezi Makaleleri ;
Teos Antik Kenti – Tarihi Kültür
Küpkaya Kanyonu Tarihi Kültür – Ordu / Ulubey
Vazelon Manastırı Gizemli Gezilecek Yer – Trabzon / Maçka
Metropolis Antik Kent | Kültür Portalı (İzmir)
GümüÅŸhane Tarihçesi ve Özellikleri Nelerdir?
Trabzon Havalimanı Rent a Car ve Araç Filo Kiralama Hizmetleri
Ankara EsenboÄŸa Havalimanı Rent a Car ve Araç Filo Filo Kiralama Hizmetleri
Ankara Kalecik Kalesi Tarihçesi ve Özellikleri
Ankara Roma Tiyatrosu Hakkında Bilgi – AltındaÄŸ
Ankara Hamamönü Gezi Rehberi | Kültür Portalı
Kocatepe Camii (Ankara) – Tarihi Özellikleri
Mogan Gölü DoÄŸa Harikası / Kültür Portalı